World of Warcraft

World of Warcraft har varit en framgångssaga på varje nivå. Det är något speciellt med det här spelet som har fångat så många personers intresse. Populariteten tycks bara fortsätta att växa och visar inga tecken på att sakta ner. Och spelet har många styrkor, där samtliga har bidragit till dess framgångssaga. World of Warcraft är extremt välgjort. Spelutvecklarna – Blizzard Entertainment – har en fantastisk kvalitetskontroll. De lägger ner mycket tid och stolthet på sina spel, och det här spelet var inget undantag. Det tog hela fem år i utveckling fördelat på 65 personer innan det lanserades. Och innan det lanserades släpptes en betaversion där de bad om feedback från spelare för att kunna göra det så bra som möjligt innan spelet släpptes i sin slutgiltiga version. Det var ett ambitiöst spel, och de lyckades väl.

World of Warcraft

I stark position

Redan från början var World of Warcraft i en stark position i den meningen att de hade en följarbas redan innan spelet släpptes. Det var så många personer som var fans av de tidiga Warcraft-spelen, men också för fantasygenren som hade vuxit till liv igen efter Sagan om Ringen som släpptes bara året innan World of Warcraft lanserades. Spelet är imponerande. Det är roligt att spela, underhållande samtidigt som det utmanar dig. Det finns starka karaktärer och levande miljöer i spelvärlden Azeroth. Visuellt är det tilltalande med en charmerande lekfull design. Och samtidigt finns det mycket att göra med en variation till alla uppdrag.  

Skräddarsy din upplevelse

Spelare fastnar för World of Warcraft för att det tillåter dem att spela en uppsjö av olika karaktärer. Det finns hur många alterantiv som helst. Du kan vara vilken karaktär, och kön, som du vill vara. Du har möjligheten att spela en av två raser – Alliance eller Horde. Friheten du har i att bestämma över din karaktär är tilltalande och gör en mer originell och unik upplevelse. World of Warcraft ger dig friheten i att uppleva olika typer av spel inne i spelet. Du kan välja att följa spelhandlingen – ett äventyr genom Azeroth där du avslutar uppdrag. Eller så kan du ta del i den spännande kampen mellan de två faktionerna Alliance och Horde. Det här har blivit en av höjdpunkterna i spelet för många spelare. Allt fler väljer att enbart spela i vad som kallas player-versus-player-arenor.

Hur mycket som helst att göra

Kort sagt det finns otroligt mycket att göra i det här spelet. Och för ett spel som släpptes redan 2004 är det enastående att de tycks komma på nya sätt att fortsätta redan framåt. Dock så är utvecklingen av spelet något som inte tilltalar alla spelare. Då ett nytt spel släpps, kan spelare inte längre genomföra det innehåll i spelet som fanns tidigare. Men nu har Blizzard lovat att göra om det ursprungsspelet som släpptes 2004. Det har gjort att det har börjat diskuterats flitigt om vilket spel som egentligen är bäst – ursprungliga spelet från 2004 eller de senare upplagorna som har släppts under de senaste åren. Oavsett vad som är sant så kan man inte förneka att det här är ett spel som förmodligen kommer att leva kvar under de kommande åren.

Hur mycket som helst att göra
Categories: Spel