Populärt med rollspel online

Ända sen de första onlinespelen kom har den här branschen bara växt och växt. Det verkar finnas ett helt omåttligt intresse hos många om att få dyka ner i en annan värld och leva ut sina fantasier om att vara någon helt annat. Att det är online ger många fördelar. Dels kan de som bor på olika platser mötas online utan att behöva slösa tid på resor för att kunna rollspela tillsammans. Att spela online ger också helt nya möjligheter till att skapa helt unika och detaljrika miljöer. I verkliga livet är det svårt och tidskrävande att få till andra miljöer än de som redan existerar. Det bästa och snabbaste sättet brukar vara att ge sig ut i naturen för den är ju på ett sätt tidlös. Annars finns det nästan alltid någonting som stör och påminner om världen här och nu.

World of Warcraft

Det här är ett av historiens mest populära spel, alla kategorier. Spelet har runt 12 miljoner spelare världen över. Det är skapat runt fyra olika världar som tillsammans bilda World of Warcrafts universum. Världarna heter Azeroth, Outland, Draenor och Argus. Under lanseringshelgen för den svenska marknaden 2005 såldes över 400 000 abonnemang och populariteten har bara ökat. Många som spelar detta spel som i folkmun kallas Wow, har gjort det i många år. Deras karaktärer utvecklas ständigt och genom att hela tiden nå högre nivåer kan den som spelar nå nya fördelar i spelet.

World of Warcraft

Vänner för livet

Även om rollspel online utspelar sig i en virtuell miljö är det många som knyter riktiga vänskapsband genom sitt spelande. Det finns runt om på jorden ett stort antal gifta par som träffats online. Deras rollfigurer har fattat tycke för varandra och till slut har nyfikenheten blivit för stor, de har beslutat att ses i verkliga livet. De som träffas på detta sätt vet ju i alla fall från början att de har ett gemensamt intresse som de brinner för. Ett annat exempel är det om en norsk ung man med en svår sjukdom. Hela sin ungdomstid hade han varit en flitig spelare av just Wow. Han led av en svår muskelsjukdom som gjorde honom oförmögen att leva ett normalt liv. I dataspelets värld kunde han springa, hoppa och röra sig obehindrat. Med åren hade han också skaffat sig många vänner i spelets värld. När sjukdomen till slut tog hans liv fick hans föräldrar en stor överraskning. De trodde att deras son hade varit helt utan vänner och att dataspelandet mest var ett oskyldigt tidsfördriv. Nu blev de varse att sonen hade vänner över hela världen som nu sörjde honom. Vännerna samlade ihop pengar till blommor och flera kom även till begravningen.

Förenar många

Att spela rollspel är en form av spel där människor från olika håll kan mötas. De som är nya kan lätt hoppa in och låta sig ledas och introduceras av de som har varit med lite längre. Online finns även rena chattgrupper för rollspel där allt bygger på att skapa repliker för sin rollfigur. Det finns alltså inga virtuella miljöer att leva ut i. Den typen av rollspel passar den som själv vill få fantisera fram hur en värld kan se ut. Annars är just den typen av rollspel som spelas i World of Warcraft väldigt populär. Många tycker att det är kul att få utforska nya världar och kunna bygga på sin egen karaktär med nya kläder, utrustning och så vidare.

Categories: Spel