Counter Strike

Counter Strike

Låt oss prata om speket Counter Strike.  Alla nybörjarguider för Counter-Strike måste börja med spelets rika historia.

Det skulle inte vara en underdrift att säga att du själv kan skriva en hel del artiklar om Counter-Strike. Franchisen har en stor historia som går hela vägen tillbaka till från år 2000. Den föddes som en modifikation av det populära spelet Half-Life, som skapades av Valve. Det är värt att notera att Valve var ny i spelutveckling vid den tiden Idag känner vi Valve bäst som skaparna av Steam, en virtuell plattform som miljontals människor använder för att köpa, ladda ner och spela spel.

Snart lanserades Valves första stora breakout-hit, och det var modding community som snabbt utvecklade det nya koncept för det. En av dessa mods var ett enkelt tvålagsspel, där spelare antingen spelade som terrorister eller kontreterrorister. Minh Le och Jess Cliffe skapade moden, som snabbt växte i popularitet. Om du kommer ihåg en grupp killar på college som kopplade samman sina datorer för att spela ett spel på 2000-talet, var det antagligen Counter-Strike. Spelet har genomgått många iterationer, och idag kallas det Counter-Strike: Global Offensive.

Reglerna

Counter-Strike är ett mycket enkelt spel. Det finns upp till 30 omgångar i en match, och det första laget som vinner 16 omgångar segrar. I turneringsspel måste lag vanligtvis vinna de bästa 2 av 3 eller 3 av 5. Så vad består en runda av? Två lag på fem som spelar, antingen som terrorister eller mot terrorister. Terroristerna vinner om de kan eliminera kontreterroristens sida eller plantera en bomb och få den att detoneras. Motterroristerna kan vinna genom att antingen avlägsna bomben eller eliminerar terroristsidan innan bomben planteras.

Baserat på det verkar Counter-Strike vara ett mycket enkelt spel. Strategin kommer från det faktum att det som händer i en omgång kommer att överföra nästa. Spelare måste köpa den utrustning de vill använda i början av omgången. Om du överlever den föregående omgången, måste du hålla din utrustning. En död betyder att du måste köpa allt från grunden. Att hantera din bank med pengar (kallas ekonomi) är nyckeln i Counter-Strike. Efter 15 omgångar byter spelarna sidor och deras ekonomi återställs.

Så här kommer du igång

Så här kommer du igång

Ett spel som Counter-Strike är inte en kortlivad upplevelse. Även om det inte är det tre till fyra timmars maraton som fotboll eller baseboll kan vara, är det definitivt långt. En genomsnittlig match i  Counter-Strike varar cirka 45 minuter. Med tanke på att turneringsspel vanligtvis är bäst 2 av 3, bör du förvänta dig att titta mellan 90 minuter och 2 timmar. En turnering körs vanligtvis inte bara för en enda dag. Mer vanligt är att de körs en hel helg eller till och med en vecka.

Counter-strike kan verka vara ett mycket skrämmande spel när du först börjar titta på det. Spelare verkar fungera på instinkt och vet exakt vart de behöver gå och vad de ska göra. Liksom med att lära dig alla nya sporter, bör du sträva efter att uppmärksamma vad casting teamet berättar för dig.

Counter-Strike har mycket gemensamt med Golf. Det är inte som League of Legends eller Overwatch där det finns ett fast schema med veckomatcher. I stället är Counter-Strikes säsong en samling turneringar där lag tjänar poäng för att kvalificera sig till mästerskapet. Det är väldigt enkelt att komma igång.

Categories: Spel